Archivo del blog

sábado, 30 de octubre de 2010

FAMÍLLIA MORÀCIES


Maclura pomifera / Maclura aurantiaca

Arbre caduc de la família de les Moràcies originària dels Estats Units. (=M. auriantaca). Popularment conegut com Taronjer de Luisiana. Té punxes. Fulles glabras alternes peciolades lanceolades amb apax acuminat. Branques en zig-zag (paregudes a la Parkinsonia aculeata). Arbres mascles i femelles. Molt rústic.
Fruit globulòs de fins a 15 cm de diàmetre.
S'usa com a peu aïllat en grans parcs i jardins. Deben plantar-se peus masculins en carrers i llocs públics per a evitar la formació dels fruits, que serien molests dau la seua gran grandària. Es multiplica per llavors i per esqueixos de fusta.





Ficus benjamina
Arbre perenne procedent d'Austràlia. Desenvolupa arrels aèries. Fulles: xicotetes i amb un color verd brillant i forma oval. Presenten, en créixer, unes ondulacions molt característiques de l'espècie. Flors: xicotetes, en inflorescències a manera de siconos, de color blanc-groguenc. Sense importància ornamental. Fruits: figa xicoteta, esfèrica i amb un gracios color roig sang que ho fa ressaltar encara més. En exemplars de la seua zona d'origen poden créixer com "afuegadores", com "epífites, envoltant a l'hoste fins a formar un tronc buit i destruint-ho. En altres zones pot créixer com una espècie terrestre sense aquest comportament.  Popular com a planta d'interior. En climes càlids s'empra també com a arbre xicotet de jardí. Cal posar-los tutor quan són joves. És un arbre molt benvolgut per a decoracions d'interior. El seu principal atractiu és la seua lluentor foliar i el seu fullatge. Clima càlid. No suporta les gelades llevat que siguen febles i estiga aclimatat. Necessiten llum abundant, per a conservar les fulles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario