Archivo del blog

sábado, 30 de octubre de 2010

FAMÍLIA ESCROFULARÀCIES

Paulownia tomentosa


Arbre caduc de la família de les Escrofulariàcies. "Tomentosa" significa pelosa, peluda, pilosa. Origen: Xina, Japó.Fulles de fins a 30 cm. d'ample Fulles oposades, llargament peciolades, ovadas-anguloses o 3-5 ovades, revés tomentòs.
Espectacular floració. Inflorescència en panícula. Fruit en càpsula el·líptica, llavors nombroses, alades. Fruit punxegut. Arbre d'ombra per a grans passejos. Resisteix bé el fred.
Les gelades fortes suprimeixen la floració que roman a l'hivern en l'arbre per a obrir-se quan comença el bon temps.


Hebe sp.
Arbust de fulla perenne originari de Nova Zelanda. (= Veronica sp). També coneguda com Veròniques. Fulles oposades, verticilades, senceres, el·líptiques, de color verd fosc. Produeix flors blaves, que apareixen en densos raims terminals. Floreix al començament d'estiu o de tardor, segons la varietat, en colors blanc violeta o roig. No suporta el fred, deu mantenir-se a l'hivern a una temperatura aproximada de 10º C.  Conrear en lloc molt lluminós evitant el sol directe en les hores centrals del dia, a l'hivern, també deu rebre bastant llum a causa del seu caracter perenne. L'exposició, en climes secs, és a mitja ombra perquè gaudisca de major humitat. Li perjudiquen les gelades intenses, l'excessiva calor i la sequedat. Necessita ambients frescos i humits. Necessita sòl lleugerament humits però ben drenats. Accepta sòls pobres o mitjanament fèrtils. Va molt bé en zones pròximes al mar, ja que tolera certa salinitat. Regar periòdicament en el període de desenvolupament, però és vital evitar l'embassada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario