Archivo del blog

sábado, 30 de octubre de 2010

FAMÍLIA BIGNONIÀCIES

Jacaranda mimosifolia

Arbre caducifoli de la família de les Bignoniàcies. Espècie originària d'Amèrica del Sud. Vulgarment coneguda com Xicranda, Palisandro o Jacarandá.
Fulles: perennes (caduques amb gelades fortes), semblades a les d'una falguera, oposades, bipinnadas, de 15 a 30cm. de llarg, amb 16 o més parells de divisions que porten cadascuna de 12 a 24 parells de foliols oblongos, d'un centímetre de llarg, de color verd grisenc.
Les flors es reuneixen en espigues i són blaves o porpra. Flor: Blau o lila, de 5 cm de llarg, en raïms a l'extrem de les branques fins a de 25 cm de llarg. Cobreixen tot l'arbre. La floració es produeix a la primavera. Pot haver-hi una segona floració a principis de tardor.
Fruits en càpsules llenyoses planes marró fosc, les llavors són alades. Fructificació a la fi de tardor, roman tot l'any.
És un arbre resistent a les condicions urbanes pel que està indicat en plantacions d'alineació.
Molt adequat com a arbre de carrers i parcs. Plantat en combinació amb la flor del taronger i amb la Tipuana, el seu efecte contrastant de floració violeta és magnífic. Requereix clima suau en els quals no es produïsquen gelades i en els quals el descens de temperatura siga esporàdic. Llocs a ple sol. Floreix abundantment en exposició assolellada. Rústica quant a tipus de sòl, encara que prefereix terrens sorrencs-argilencs que mantinguen la humitat. És resistent a la cal, però no a la sal.
Resisteix contaminació. Necessita escàs manteniment.

Catalpa bignonioides

Arbre caduc de la família de les Bignoneàcies originària del sud d'EUA De fulla pilosa però menys que la Paulownia tomentosa. Floració espectacular en blanc. El nom "catalpa" és d'origen indi. Creixement molt ràpid.
Forma arredonida, grans fulles acorazonades que donen un toc tropical al jardí. Té inflorescències terminals de flors blanques molt grans i vistoses, a principis d'estiu.
Fruits molt característics semblants a baines allargades gegantes de faves, que duren fins a l'hivern. Requereix aigua a l'estiu. Tolera bé el fred hivernal.



Doxantha unguis-cati
Arbust sarmentòs perenne i a vegades caduc procedent de Mèxic. Sinonímies: Bignonia unguis-cati, Macfadyena unguis-cati, Dolichandra unguis-cati. La Macfadyena unguis-cati és de la talla gran , pot aconseguir els 15 m d'alçada; a la tardor pren una coloració ataronjat . Aquestes plantes no sempre són verdes, llavors perden les fulles per alguns mesos a l'any. Aquestes plantes tenen un desenvolupament dret; sota mostren, en general, un tronc sense fulles, mentre en alt s'eixamplen per a formar la copa. La Macfadyena unguis-cati té el desenvolupe dret i amb el pasar dels any, es torna un arbre. El fruit es una llegum allargada com totes les bignoniàcies.



No hay comentarios:

Publicar un comentario