Archivo del blog

sábado, 30 de octubre de 2010

FAMÍLIA ESTERCULIÀCIES

Firmania simplex / Firmania platanifolia

Arbre caducifoli de la família de les Esterculiàcies. (=F. platanifolia, Sterculia platanifolia). També coneguda com Firmiana o Parasol de la Xina. Origen: Xina, Japó, est d'Àsia. Posseeix una fulla molt gran i característica. Fulles grans superpeciolades, alternes, piloses i palmellades digitades de 5-7 lòbuls les extremitats dels quals són afilades. Fruits en tres parts, les llavors en el seu interior en càpsules. Inflorescència en panicula terminal. És un arbre amb una estructura de branques molt decorativa. Arbre d'alineació. Li perjudiquen les gelades fortes.  Arbre poc exigent en sòls.






Dombeya cayeuxii
Arbust perenne de la família de les Esterculiàcies (Firmiana simplex). Híbrid interespecific d'origen subtropical. També anomenat arbre de les hortènsies. Fulles molt grans, simples, marge dentat, molt peciolades amb base renyiforme, apax acuminat, nerviació palmada i un poc piloses. Flors en pedúnculs, infloresecències globulades de color rosa. No suporta el fret i es posa lleigíssima. S'utilitza com exemplar aillat per la seua flroració. Necessita ple sol.


Brachychiton populneus
Arbre perenne (AP) d'origen Australià. (= Sterculia diversifolia). Popularment conegut com arbre ampolla o Braquiquiton. És l'espècie més difosa del gènere Brachychiton. Per exemple, a Espanya està molt difosa per cultiu en quasi totes les províncies litorals i a Canàries. Arbre: de 8-10 m d'altura. Fulles: llargament peciolades. Normalment senceres oval-lanceolades, llargament acuminades, a voltes amb 3 lòbuls de 6-8 cm. de longitud. Fes i revés glabros, de color verd brillant.eFlores: panícules axil·lars de flors acompanyades de color crema punteades de roig interiorment, d'1 cm. de longitud. Fruits: fol·licle de 6-7 cm. de longitud, llenyós, de color negre en la maduresa, glabre, amb llavors grogues cobertes de pels. S'utilitzen com a arbre de jardí o d'alineació en carrers en zones càlides. Aguanta gelades febles. Requereix exposició a plena llum. No tolera sòls àcids pobres en nutrients, preferint viure en terrenys calcaris, encara que s'adapta a una gran varietat de condicions. Molt resistent a la sequera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario