Archivo del blog

sábado, 30 de octubre de 2010

FAMÍLIA SAPINDÀCIES

Koelreuteria paniculata / Sapindus chinensis

Arbre caduc pertanyent a la família de les Sapindàcies originari de la Xina , el Japó i Corea. (=Sapindus chinensis). Tembé conegut com Farolillo de la Xina o jabonero de Xina o Sapindo.
Fulles compostes imparipinnadas molt lobulades-dentades amb l'apax acuminat.
El nom d'aquesta espècie està dedicat al naturalista alemany del segle XVIII, Koelreuter, mentre que "paniculata" procedeix del llatí i fa referència a les seues flors disposades en panícules, que és un tipus d'inflorescència amb raïms que van disminuint la seua grandària a mesura que es forma l'àpex.
Flores en grans raïms de color groc cap a finalitats de l'estiu i principis de la tardor, seguides de fruits en forma de "farolillo".
El major interès d'aquest arbre resideix que posseeix una floració molt vistosa en diferents estacions, mantenint-se els fruits en l'arbre fins a cert temps després de perdut el fullatge. D'ús aïllat i en passejos. Arbre d'ombra. Ornamental per flors i fruits i el canvi de color de les seues fulles a la tardor. Resisteix la sequera i tem la humitat. No tolera el vent fort.


Dodonaea viscosa "purpurea"
Arbust perenne (ap) d'origen australià amb fulla que canvia de color  a la tardor cap a tons vermellosos. Aquestes es mantenen roges tot l'hivern, tornant al color verd en l'època càlida. Les seues fulles són el·líptiques i linears. Floració: en raims apicals groguenques es tornen marrons, rosa o porpra en la maduresa. Presenta fruits rojos purpúreos. Exposició solar: ple sol, no és aconsenjable situar-la a l'ombra. Clima: no és exigent, s'adapta a tot tipus de clima. Resisteix molt bé el fred. Sòl: indiferent. Té un alt valor ornamental pel canvi de color del fullatge. És molt útil com a pantalla o cortines, tanques, massissos d'arbustos. S'adapta molt bé a contenidors.A fi d'estiu i principi de tardor produeix grups de fruits atractius, xicotets de color porpra. Resisteix condicions adverses de sòl, sequera i alta temperatura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario