Archivo del blog

jueves, 21 de octubre de 2010

FAMÍLIA MIRTÀCIES

Eucalyptus globulus
 Arbre de fulla persistent de la família de las mirtàcies originari d'Austràlia. La seua escorça és llisa, verda i blanca i caediza en làmines o tires. Les fulles adultes són de color verd més fosc, lanceolades. El seu fruit és una càpsula que adquireix l'aspecte de petites campanetes.És un arbre diòic, de 30 a 35 metres d'alçada que pot arribar a mesurar 100 m en el seu hàbitat natural.Les fulles presenten dimorfisme, són coriàcies , falciformes i perennes. La seva forma varia segons l'edat de la branca. Per una banda, les fulles de les branques joves són ovalades, oposades, sense pecíol, de base cordada, de color gris - blavós, d'uns 7-16 cm de longitud per 4-8 cm d'amplada i erectes (miren amunt). Les fulles de branques adultes són alternes, peciolades, asimètriques, falciformes o ovalades, rarament erectes.Les inflorescències són solitàries o en grups de 2-3, a les aixelles de les branques superiors. Les flors  són hermafrodites, solitàries sobre un peduncle curt. Són grans (fins a 3 cm de diàmetre), sense sèpals.Els fruits són càpsules llenyoses, incrustades en el calze, de 4-5 valves, campaniformes, de color glauc i cobertes d'una pols blanquinosa. Les seves dimensions són d'aproximadament 1.4 a 2.4 cm de diàmetre, i contenen nombroses llavors, tot i que només maduren una o dos de cada valva, són petites i de diferents formes i colors. Ha sigut molt utilitzat per a repoblacions forestals. No és una espècies massa utilitzada en jardineria ornamental urbana.

 Acca sellowiana
Arbre perenne  de creiximent arbustiu de la família de les Mirtàcies originari de Amèrica del Sud. (=Feijoa sellowiana). També coneguda con Guayaba del Brasil o Feijoa. Fulles: simples, oposades, pecioladas, pecíols de 4 a 8 mm, ovoides o el·líptiques, verd fosc i brillants en el feix, lanoso-tomentoso blanquecinas en el revés.
Flores: solitàries amb 4 sèpals i 4 pètals de color blanc-róseos,
estams nombrosos amb anteres de color groc intens,floreix a l'octubre i novembre.
Fruit: baia oblonga de 3 a 5 cm de llarg verd fosc en la maduresa, fructifica a l'estiu. Són comestibles d'agradabe sabor.


Callistemon laevis
Arbust perenne originari d'Austràlia popularment anomenat limpiatubs. Arbust  de forma arquejada i creixement molt ràpid. Floreix entre juny i setembre. planta molt rustica. No soporta els forts freds. Ús aïllat o en grup. Les seues fulles són lineals, lanceolades, alternes i coriáciess de color verd grisenc. A la primavera i estiu apareixen unes denses espigues de brillants flors roges entre les fulles de color verd grisenc amb aroma de llima, que tenen un to vermellós de joves. Benvolguda en jardineria per la seua espectacular floració. És una planta molt resistent i serveix per a decorar terrenys molt pobres. Llum: necessiten molt sol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario