Archivo del blog

jueves, 21 de octubre de 2010

FAMÍLIA ANACARDIÀCIES

Schinus molle
Arbre perenne de la familia de las Anacardiàcies originari de América del Sud. Conegut popularment com pebrer bord o falso pimentero. Gran porte ploraner. Fulles compostes par i pinnadas, heterofolies, foliols lanceolats. Per a diferenciar-ho d'altres Schinus:
1. Fulles amb el raquis linear, casi aredonit
2. Escorsa sense bultos
3. Escorsa més fosca
Una mica fragant a pebre.
Arbre molt utilitzat a la jardineria dels anys 80.
Fruit en drupa de color rosa brillant, de la grandària d'un gra de pebre.Aquesta espècie es recomana per al control de l'erosió. És interessant a l'hora de fixar dunes i talusos.
És utilitzat amb finalitats ornamentals com a arbre de passejos en zones de clima càlid. El seu port llorón ho fa atractiu i la seua frondosa copa proporciona bona ombra.
Com a planta d'ombra i ornato pel seu vistós fullatge i els seus fruits de color roig.
Cal tenir en compte el seu gran desenvolupament per a situar-ho en espais adequats.
És molt resistent a la sequera i altes temperatures, però no aguanta bé les gelades. Resisteix la contaminació, la calç i la sal del sòl, la sequera, els sòls pobres i l'escàs manteniment.
Sense plagues ni malalties. Molt rústic.

Schinus lentiscifolius
Arbre de fulla perenne originari d'Amèrica del Sud amb una altura entre set i vuit metres. Follatge glauco cendrós; copa arredonida més o menys densa. Espècie molt ornamental pel seu fullatge .
Fulles Pinnades, alternes, amb quatre o set parells de folíols lanceolades - ovals,  inserits sobre un raquis xafat, planol. Escorça a clapes grises y blaves molt característica.
Flor xicoteta . Fruit Drupa globosa, amb roja; de quatre a cinc mil·límetres de diàmetre, amb una llavor.
Fullatge Persistent a semicaduc, verd cendra, floració a l'estiu; fructificació a la tardor.



Pistacia lentiscus
Arbust o Arbre de fulla persistent originari del Sud d'Europa també conegut com Llentiscle. Creix en els matolls i garriges desenvolupades en ambient d'alcinar, sobretot tipus de sòls, associant-se a murtes, margallons, aladerns, etc. Creix en forma de mata i a mesura que envelleix, desenvolupa troncs gruixuts i gran quantitat de branques gruixudes i llargues. L'escorça és vermellosa en les branques joves, porteriormente pansa a grisa. Fulles pinnades amb 6-12 folíols coriáceos, lanceolats de color verd fosc. Flores molt xicotetes, de color groguenc a roig fosc, de 2-3 mm de diàmetre, formant atapeïts grups. Fruit molt aromàtic, roig i després negre de 3-4 mm de diàmetre. Ús en jardineria: grups, tanques lliures i en general excel·lent per a jardins secs mediterranis. Molt rústica i amb pocs requeriments, quasi sense cures. Resisteix malament les fortes gelades. Es desenvolupa sobretot tipus de sòls. Resisteix al mar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario