Archivo del blog

miércoles, 9 de marzo de 2011

FAMÍLIA PRIMULÀCIES

Cyclamen persicum
Planta vivaz caduca.ppc. coneguda com ciclamen de flor petita. Origen: Pèrsia, Orient Mitjà. Altura: 30-40 cm. El ciclamen és una de les més populars plantes de floració hivernal a causa que en aquesta època hi ha poques plantes en flor. Els seus pètals solen ser més o menys grans que es pleguen sobre si mateixos construint belles i singulars flors. Les varietats modernes presenten una àmplia gamma de colors florals. Època de floració: tardor, hivern i primavera. Encara que és considerada planta anual, poden durar diversos anys si es manté en les condicions adequades. Roman en estat durmiente durant l'estació càlida i seca i brolla amb el descens de les temperatures i el començament de les pluges. L'inconvenient que presenten aquestes plantes és la seua curta durada en la llar, que es fa menor com més gran és la temperatura del lloc d'emplaçament. Per a mantenir la floració durant alguns mesos han de comprar-se amb abundants gemmes encara pendents d'obrir. Evita que li done el sol directe i cercar-li zones d'ombra o mitja ombra, sobretot, si està en un jardí. Conreada en interiors, necessita una dosi diària de llum intensa; col·locar la planta en una habitació fresca, orientada cap al nord i prop d'una finestra, encara que evitant la radiació solar directa, cal posar-la allunyada el més possible de fonts de calor (estufes,radiadors) doncs es posa "trist": les fulles s'obrin i les flors es tomben.


Primula acaulis
Planta vivaz perenne. PPP. Originària del sud d'Europa i sudest d'Àsia. També coneguda popularment con Matrimonis. Sinonímia: P. vulgaris. Planta perenne proveïda generalment de fulles radicals oblongo-obovadas, dentades, arrugades, més clares per la cara inferior. Les seues flors, compostes per cinc pètals i sostingudes sobre un peduncle i en plomalls són grogues, blanques, rosa, violeta, roges.
Aquesta espècie posseeix dimorfisme floral. Llum: semisombra. Sempre plantada en zones a mitja ombra. Temperatures: resisteix el fred però no les gelades fortes. Gràcies a aquesta resistència a les baixes temperatures es pot conrear durant l'hivern en la terrassa. Resisteix molt bé el fred, però no les gelades. Llocs ombrejats, normalment al costat de cursos d'aigua i en boscos de ribera. No tolera ambients secs. Reg regular, de manera que el terreny es mantinga sempre alguna cosa fresc. El bon drenatge és fonamental perquè no s'acumule aigua a l'excés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario