Archivo del blog

jueves, 18 de noviembre de 2010

FAMÍLIA PITOSPORÀCIES

Pittosporum tobira
Arbust perenne originari de l'est d'Asia que s'ha adaptat fantàsticament al clima mediterrani. També anomenat azahar de la Xina o pitosporo. Fulles espatudales ovals, coriáceas, verda fosques per la fes, més pàl·lides i lampiñas pel revés. Flores, que fan olor de flor del taronger, de forma estavellada i de color blanc que en madurar es tornen groguenques. El fruit és una càpsula arredonida d'uns 12 mm de diàmetre i de to verdós; en obrir deixa veure unes llavors de color roig. El Pitosporo s'utilitza molt per a formar tanques més o menys retallats. Pot conrear-se per a formar tanques denses. També s'empren per a formar estàndards topiarios, arbolillos i piràmides. Viu bé al sol o a mitja ombra. Protegir de les gelades fortes. Opció molt important en espais verds de la costa, per la seua tolerància als vents i a la salinitat Rústica, de fàcil cultiu. Reg moderat és suficient per al Pitosporo. Suporta molt bé el descuit de la falta d'aigua. Utilizadíssim en jardineria.

Pittosporum coriaceum
Arbust perennifolio amenaçat d'extinció. Espècie endèmica de Madeira. El seu fruit es igual que el Pittosporum tobira. Fulla crenada (ondulada). Arbre ornamental utilitzat per la seua rareza.

Pittosporum truncatum "Variegatum"
Arbust perenne originari de la Xina. Sinonimia: P. heterophyllum. Variegat. arbust arredonit amb fulles oposades amb les característiques dels pitosporum, es a dir, rusticitat, creiximent ràpid, resistent a plagues i malures i indiferent al tipus de sòl. Soporta be la retallada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario