Archivo del blog

sábado, 27 de noviembre de 2010

FAMÍLIA ASTERÀCIES

Gazania sp
Planta policàrpica perenne de la família de les asteràcies originaria de Sudàfrica. Molt utilitzada en macizos de flor. Fulles simples amb polimorfisme. Planta vivaz amb floració en primavera-estiu que viu a ple sol. Les flors són semblades a les de la margarida, però de major grandària. Els colors més freqüents són el groc i el taronja. És una planta tapitzant, molt adequada per a formar massissos, borduras i rocallas al sol. També per a conrear en tests i jardineres. Necessita un lloc assolellat, si no, les flors no s'obrin. Les flors es tanquen cada nit. Temperatures: per a climes suaus. Només aguanta gelades febles (-5ºC) i esporàdiques. Molt sensibles a les gelades pel que s'aconsella extraure-les i guardar-les en interior durant l'hivern. Viu bé en qualsevol terreny; encara que prefereixen els lleugers. Regs no massa abundants. Li perjudica l'excés d'humitat. Els regs han de ser freqüents a l'estiu.

Senecio petasitis
Magnífic arbust persistent originari de Mèxic. També conegut popularment con geranio de México o platanillos. Port ramificat i arredonit d'1-1,5 m d'altura. Forma una bella massa de fullatge d'aire tropical. Belles fulles grans, aterciopelades, que enrogeixen amb el fred. Fulles pubescents, lleugerament palmades, sostingudes per un peduncle marró. Flores groc viu, en grans panícules terminals, que apareixen a l'hivern. Molt decoratiu per l'amplitud de les seues fulles, que contrasten amb altres més xicotetes. Pot cobrir el sòl només o formant massissos. Viu tant a ple sol com a mitja ombra, en llocs lleugerament abrigats. Accepta tots tipus de sòls. Tolera la sequera.


Bellis perennis
Planta policàrpica perenne originària d'Europa. Popularment coneguda per Botonets o margarida de los prados. Es tracta d'una espècie de temporada, es a dir, una planta anual perenne. Alçada: fins a 20 cm. Fulles disposades en roseta basal, de contorn oboval-espatulat, amb un nervi central i el marge crenulat, peciolades. Les seves flors vénen en botons compactes i el seu colorit és molt variat com el blanc, rosa i vermell entre uns altres. Floreix pràcticament durant les quatre estacions, depenent en l'època en la qual hagi estat sembrada. En el jardí, s'usa per formar massissos i parterres. Per plantar en rocalla o en prats naturals. Creix en tot tipus de climes però, encara que no tolera les gelades fortes, prefereix els més aviat freds per estimular la floració. Llum: sol-semiombra. No és una planta exigent quant a sòls.

Calendula officinalis
Planta (ppp) que es conrea com a anual (es rebutja després de florir). Forma xicotetes mates d'uns 40 o 50 cm d'altura. Les fulles són lanceolades, d'un color verd fort. Posseeix un fullatge aromàtic. Les flors formen caps grans en relació amb la grandària de la planta, de colors groc, taronja, albercoc i barreja de les anteriors. La floració dura quasi tot l'any, depèn de la sembra, però sobretot a l'estiu. Para jardí i test. És especialment indicada per a arriates, en combinació amb plantes perennes vigoroses. Llum: a ple sol. Tolera la semiombra. Resistència al fred: tolera fins a -3°C. Evitar llocs humits. Sòl ben drenat. Susceptible a l'excés d'humitat. Necessiten una terra normal de jardí, molt permeable, barrejada amb arena.

Pericallis x hybrida
Planta anual utiitzada per a macizos de flor de temporada. Originària de les Illes Canàries on popularmet es coneguda con Cineraria. Sinonimies: Cineraria x hybrida o Senecio x hybridus. N'hi ha de diversos colors. No mujar les flors per a no tacar-les.

Senecio angulatus
Es tracta d'una planta crasa oriünda de Sud-àfrica que es conrea com a planta ornamental, en ocasions es pot localitzar en zones assilvestrades de camins, i establida molt propera a pobles del sud d'Espanya. El S. angulatus és una admirable planta molt comuna en llocs de clima mediterrani, de molt fàcil cultiu i una excel·lent alternativa per a donar colorit en època hivernal gràcies a la seua floració.
Les tiges de color verd pàl·lid i sovint castany o vermellós són igual que les fulles suculentes, creixen de manera embullada i són capaces de cobrir murs o parets si se'ls proporciona un suport adequat on es puguen sostenir. És admirable per la seua fàcil cura i ser una excel·lent planta per a conrear en zones properes al mar ja que tolera bé els ambients salins. També es coneguda con Senecio hiedra. Sinonimia: Senecio macroglosus.

Senecio lineatus
Arbust perenne originari de Sudàfrica. Les inflorescències són cims corimbiforms amb pocs o molts capítols, en ocasions solitaris, en disposició terminal o naixent de les aixelles de les fulles superiors. Capítols en general radiats i heterógams. Les flors radials són femenines, uniseriades, mentre que les flors del disc són hermafrodites i fèrtils. És molt rustic i soporta la sequera i la salinitat prou be. S'utilitza pera macisos xerofitos.

Euryops pectinatus "Viridis"
Arbust perenne (ap) procedent d'Àfrica del Sud. Es tracta de la margarida groga. És una mata llenyosa arredonida de fins a 1,5 m d'altura, d'atractiu fullatge grisenc i bella floració hivernal. El seu repòs vegetatiu ocorre a l'estiu. Flors grogues daurat durant quasi tot l'any, excepte a l'estiu. S'usa en jardins mediterranis per a formar massissos i grups de flor. També és una bona planta per a tests i jardineres. Viu a ple sol i resisteix fins a -8ºC. Suporta llargs períodes de sequedat, però és aconsellable subministrar-li aigua de tant en tant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario