Archivo del blog

sábado, 11 de diciembre de 2010

FAMÍLIA SALICÀCIES

Populus x canadensis
Arbre caduc de la família de les salicàcies. Hibrid interespecífic procedent del Populus nigra i del Populus deltoides. (= P. nigra x P. deltoides).  Popularment conegut com pollancre del Canadà. Arbres de fulla caduca, de fàcil cultiu i creixement ràpid. Arbol de port obert, tronc recte o flexuoso d'escorça grisenca esquerdada. La seua fusta és blana i lleugera. Les fulles presenten pecíol llarg, limb gran amb vores serrades. Les flors apareixen disposades en inflorescències de tipus aments. Fruits: Tipus càpsula. Fusta apta per a aserraderos, per a l'obtenció de xapes i per a l'obtenció de pasta de paper. Important el seu caràcter ornamental. Té un creixement extraordinàriament ràpid, utilitzant-se per açò en la producció de fusta de certes característiques. Els híbrids més freqüents són 'Marilandica' i 'Serotina'. Molt utilitzat en jardineria per a crear zones d'ombra Rapidíssim creixement. Creixen naturalment en proximitat de cursos d'aigua i són molt benvolguts per a l'aprofitament de terrenys humits. Prosperen en tots els terrenys, excepte en els massa àrids. Requereix sòls fèrtils amb aigua en el subsòl, encara que alguns clons o conreessis són més resistents que uns altres. Es multiplica per esqueixos amb facilitat.

Populus alba "pyramidalis"
Arbre caduc originari del Sud d'Europa. Sinonimia: P. bolleana. També conegut com Xopo boleana, Pollancre blanc. Habitat: En el centre i sud d'Europa, Àsia central i nord d'Àfrica, i en tota la Península Ibèrica. L'acabe "alba", es refereix al color blanc de la cara inferior de les fulles. Alçada: 20-30 m. Diàmetre: 10 m. Forma arredonida. De ràpid creixement. Amb la seua escorça i branques blanques té una bellesa única en el jardí. Fulles alternes, simples, peciolades, les adultes amb feix glabre i revés densament blanc tomentos, limb molt polimorf. Fulles: caduques, simples, alternes, ovals o palmeades, de vora dentada; cobertes en el revés d'una capa densa de pèls afieltrados de color blanquecin. A la tardor la coloració és marró o groguenca. La floració es produeix abans que brollen les fulles.  Les flors masculines són grans i vermelloses i les femenines són groc verdós. Molt usats en jardineria pel color de la seua escorça, el contrast de les seues fulles i per l'agradable ombra que ofereix. Molt utilitzat com tallavents i en camins prop del mar.  És molt apropiat per a jardins. Creix en sòls frescos i humits en les proximitats dels rius. Suporta bé el fret. No té grans requeriments quant al tipus de sòl, podent viure en sòls pobres calcaris. Els pollancres blancs poden suportar la contaminació i la influència del mar pel que és emprat com a pantalla de defensa prop del mar. A més, són capaços de créixer en un sòl sorrenc costaner.És una de les espècies més resistents a situacions difícils i compromeses. Admeten podes enèrgiques per a reduir la molesta floració per a persones al·lèrgiques. Té diverses plagues i malalties: Saperda, Mosca blanca, Oidio.


Salix atrocinerea
Arbre caduc originari d'Europa i Àsia Occidental. (= S. cinerea ssp. oleifolia). Popularment anomenat Gatell.
Arbret o arbust caducifoli dioic de fins a 12 m alt., amb branques pubescents, castany-vermelloses. Fulles: alternes, caigudes, simples, amb estípules, pecíol breu de ± 5-10 mm long. i làmina de 2-10 cm   d'el·líptica a obovada, sencera, dentada o serrada al marge, amb anvers glabre i el revés densament pubescent. Flors: xicotetes, poc vistoses, nues, reunides en aments erectes, ovoides. Fruit: càpsula pubescent, que s'obri per 2 valvas, alliberant nombroses llavors llanoses.
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario