Archivo del blog

viernes, 10 de diciembre de 2010

FAMÍLIA MYOPORÀCIES

Myoporum tenuifolium
Arbust de fulla persistent originari d'Austràlia. Sinonímies: M.acuminatum. També conegut popularment com Trasparente. Encara que se li sol veure conreat com a arbust o tanca, en ocasions es poden observar exemplars arboris. Creixement molt ràpid. Es manté verd tot l'any i té la copa arredonida amb nombroses branques. Tronc: d'escorça marró grisenca i branquetes de color verdós o marró vermellós, desproveïdes de pèls, com quasi tota la planta.
Fulles perennes, senzilles, de vora sencera, amb la forma d'un ferro de llança, d'un verd brillant pel feix i més pàl·lida per la cara inferior i en mirar-les de besllum s'aprecien nombrosos puntets groguencs que corresponen a recipients d'essència. Fruits: carnosos, de la grandària d'un pèsol, al principi de color verd i en madurar, fosc o quasi negre. Espècie rústica que ha arribat a assilvestrar-se en molts punts del litoral. S'usa sobretot per a la formació de tanques, especialment en la vora del mar. Suporta malament les gelades. Aguanta excel·lentment la primera línia de mar. Necessita poques cures.


Myoporum serratum

Arbust persistent originari d'Austràlia molt semblant al seu germà acuminatum però amb la fulla més carnosa i serrada a l'apax. També molt resistent a la salinitat i es utilitzat per formar tanques i setos prop de la mar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario