Archivo del blog

sábado, 30 de octubre de 2010

FAMÍLIA PLATANÀCIES

Platanus x hispanica / Platanus acerifolia

Arbre caducifoli de gran port (fins a 40 m) de la família de les Platanàcies. Es tracta d'un híbrid interespecífic utilitzadíssim en les alineacions i parcs de les ciutats de tota Europa i Amèrica del Nord. També anomenat Platano d'ombra o Platano de passeig.
Fulla palmellada lobulada (5 lobuls) serrada amb pecíol molt caracteristic (acerifoli). Tronc amb escorces de diferents colors verds-ocres que es desprenen en plaques.
Flors sense molta importància en pèdols llargs. El seu fruit és una bola envoltada per un plomall de pèls en la seua base, reunits en infructescències globosas. Els plàtans d'ombra suporten fàcilment la retallada, podent donar-se-li qualsevol forma fins a situar-los en files paral·leles, unint-se les branques de les seues copes per a formar una volta artificial.
Requereix poda de formació i manteniment, podant només branques afeblides, trencades, que es creuen o malaltes.

Molt sensible a oidio (tractar amb sofre) i a la plaga Corituca del plàtan.Pot caure-li la fulla a més de a l'hivern, a l'estiu (estres hídric) quan fa molta calor, per la qual cosa embruta bastant. Ultimament està sent substituït en les ciutats per altres espècies més resistents com el Celtis australis (Lledoner).

No hay comentarios:

Publicar un comentario