Archivo del blog

sábado, 30 de octubre de 2010

FAMÍLIA HIPPOCASTANÀCIES

Aesculus hippocastanum

Arbre de gran port que perd la fulla pertanyent a la família de les Hipocastanàcies. També es coneguda com Castanyer bord o Castaño de Indias. Aquest arbre és natiu de Bulgària, Albània i Grècia. Va ser introduït a Europa occidental en els anys seixanta, i als Estats Units durant la dècada dels setanta.
Aquest arbre s'hi haja molt difós a tot el món. Pot arribar a aconseguir entorn dels 30 m d'alçada. Arbre majestuós i imponent, de fulles digitades d'un bell color verd, que a la tardor es tornen d'un groc encès. Fulles compostes molt grans. Espectacular floració molt entrada la primavera. Les seues flors són blanques i creixen mirant al cel, i van seguides de fruits marró brillant, tancats en eriçons espinosos. Flors en panícules terminals, de forma cònica o piramidal. La seua coloració tardorenca i la seua floració són espectaculars.
Ús aïllat i en passejos. És un dels arbres ornamentals més coneguts i populars gràcies a la seua habitual presència en parcs i jardins públics, on no és rara que forme alineacions en avingudes i passejos. Aquest arbre és molt resistent al fred.
Necessita sòl fresc, solts, profunds, fèrtils i humits. Tolera els sòls calcaris sempre que tinga bon drenatge. Creix molt ràpidament en un sòl humit i ben drenat. Resistència a la contaminació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario