Archivo del blog

jueves, 21 de octubre de 2010

FAMÍLIA GRAMÍNIES-POÀCIES

Stenotaphrum secundatum
Espècie perenne originaria dels tròpics. També anomenada Stenotaphrum americanum o popularment grama americana. Espècie de ràpid creixement a través de gruixos i poderosos estolons. Molt usada en gespes de clima càlid, tant en parcs com en jardins privats. S'empra intensament a les zones mediterrànies espanyoles, per la seva gran resistència a tot, excepte al fred. Forma una gespa basta, per les fulles amples que té. No és agradable de trepitjar descalç. S'adapta a qualsevol tipus de sòl. Una vegada instal·lat és de fàcil manteniment i ràpid creixement. Es desenvolupa molt bé en àrees temperades i costaneres. És agressiu i resistent a les males herbes. Resistent a la sequera i als sòls dolents. Resisteix la salinitat, tant del sòl com de l'aigua. Característiques principals:
1- Molt resistent a la sequera
2- resisteix a la salinitat
3- resisteix al trapitx
4- molt consistent
5- molt rustica i dura


 Cynodon dactylon

Planta policàrpica que es pot comportar com perenne o com caduca de la família de las Poacies o Graminies originaria d'Europa del sud. Vulgarment coneguda com Grama. És una gespa poc fina, molt resistent i de fàcil manteniment. Creix amb estolons (rizomas) pel que la fa molt invasora. Aguanta molt be la sequera i la inundiació; no li agraden les gelades i és molt resistent als fongs. S'adapta bé fins i tot als sòls més pobres (menys als àcids). Altament tolerant a salinitats elevades i aigües de baixa qualitat.
Alta resistència al calcigament.Necessita freqüents escarificados i punxats. Indicada per a gespes de jardí i camps d'esports en les zones mediterrànies.
S'adapta bé fins i tot als sòls més pobres (menys als àcids).
Altament tolerant a salinitats elevades i aigües de baixa qualitat.
Alta resistència al calcigament.


Cortaderia selloana
Planta policàrpica perenne pertanyent a la família de las gramínies originaria del cono Sur Americá. També coneguda con herba de la Pampa o plumeros. Sinonímies: Selloana argentea o Gynerium argenteum. Flors de setembre  a octubre en espigues, i fulles amb nerviació paralel.la. Fulles de fins a 1 cm d'ample amb nervadura central prominent, marges tallants (d'ací el seu nom) a causa de la presència de nombrosos pèls durs. És molt ornamental però ha ha que anar alèrta perque s'escampa moltíssim. Plantar com exemplar aïllat. Prefereix zones calides i no suporta les gelades. pPe sol, però creixerà amb ombra parcial. Tot tipus de sòls. Molt resistent a la salinitat.

Arundo donax
PPC/PPP Planta vivaz caduca o perenne originària d'Àsia de l'Est. Anomenada com canya comu, Carrizo, Jonc gegant, Fals bambú. Grandària maximoa 6 metres. Planta semblant al bambu, del que es diferencia per que de cada nus ix una unica fulla que enbeina la tija. Creixent en llargues colònies. S'utilitzen les fulles per a l'elaboració de cistelleria, tapets i cancells. S'obtenen materials per a construcció lleugera, utilitzada com a cortina rompevientos (cañizos), per a construccions de tova techadas. És una planta introduïda que s'ha naturalitzat i es manté als voltants d'habitatges i zones de cultiu. Fins i tot se sembra en parcs i jardins. Viu en llocs humedos i entollats, en sèquies i cursos d'aigua.

 Hyparrhenia hirta
Planta vivaz caduca. Planta alta, normalment de més d'un metre, que apareix formant gespes, doncs té rizomes subterranis. Es reconeix perquè les espigues, llargues i de colors grocs o marrons, es troben per parelles i són bastant peludes; a més en la base de les branques, que suporten les espiguilles, hi ha una bràctea amb forma de espata. Viu en zones seques i calentes, sovint talusos, marges de camins i límits de bancals. Pot estar en flor quasi tot l'any.


Festuca glauca
Planta vivaz perenne (ppp) d'Europa. És una gramínia perennifolia que forma denses mates de color blau brillant.  Fulles en forma de cintes d'uns 23 cm de longitud. Floreix a l'estiu, apareixent unes espigues de color blau. Pel seu color s'usa per a donar contrastos en jardins de rocalles, en les bordures o com tapizant per a cobrir el sòl en xicotetes i mitges superfícies, talusos i per a vorejar plantes més altes. Pot trepitjar-se.  Es planta a raó de 10 unitats per m2. Apta per a tests. Llum: ple sol. Molt resistent al fred. Creix en tot tipus de sòls, sent secs i amb bon drenatge. Tolera els sòls més ingrats, pobres i àrids. La sequedat accentua el seu color blau. Evitar l'embassades.


Phyllostachys  viridi-glaucescens
Planta policàrpica perenne (ppp) originaria de la Xina, més coneguda com Bambú. Tiges molt rectilínies, verd fosc brillant, fulles de 12 a 15 cm de llarg per 1,8 a 2 cm d'ample, verd lustros per l'anvers i verd mar pel revers (venint d'ací el seu nom). Rizoma bastant invasor. Els primers plançons ixen a partir del mes d'Abril. Aquest bambú molt rustic creix en totes les condicions; el seu potencial de creixement pot a voltes ser fortament reduït en sòls pobres. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario